Press

Första sidan Om oss Frågor & svar Köpvillkor

Länkpartners

Perfekt i sommar!

Mjukt och skönt till hela familjen. Passa på att handla t-shirts och babykläder till sommaren eller varför inte en snusnäsduk till hunden eller ett fodral till din bärbara dator.

 

Varför lägga pengar på en massa plastpåsar när det funkar precis lika bra med en tygkasse som dessutom är väldigt mycket bättre med tanke på miljön.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad är fraktkostnaden?

35 -59 kr

 

Hur lång är leveranstiden?

De flesta ordrar lämnar Spreadshirt 24-48 arbetstimmar efter att du placerat ordern i vår butik. Ungefärlig leveranstid är 7-9 dagar.

 

Hur använder jag en kupongkod?

Gå till din shoppingkorg. Precis under listan med dina produkter hittar du ett inmatningsfält där det står: Rabattkupong. Där skriver du in koden. Klicka på Lös in rabattkupong och summan längst ner ändras då. Klicka därefter på Gå till kassan. Vänligen notera att du endast kan använda en rabattkupong för varje order. Du kan alltid ta bort koden som du har använt. Här hittar du de senaste rabatterna: Spreadshirt voucher codes and discounts .

 

Vilken tryckteknik används?

Flextryck

Flex är en tryckteknik där designen skärs från en färgad folie och sedan pressas på tröjan under hög värme. Med flextryck får man brillianta färger som kontrasterar mycket bra till tyget. Tester har visat att formen och färgen på flextryck knappt ändras ens efter 100 tvättar. Den är tillverkad av ett flexibelt och motståndskraftigt material - även tunna linjer håller bra. Vi rekommenderar att du vänder plagget ut och in vid strykning.

 

Flextryck

Öko-tex certifikat (Product klass I).

Flocktryck

Öko-Tex certifikat (Product klass II).

Digitalt tryck

Vattenbaserade färger (och en vinäger-baserad fixingagent).

Har du frågor gällande tryck är du välkommen att ställa din fråga till [email protected] (skriv på engelska)

 

Vilka märken används i er produktion?

American Apparel - läs mer om deras produktion

och om deras ekologiska kläder

Deras färger är certifierade av Global Organic Textile Standards (GOTS) och kläderna är tillverkade av 100% USDA certifierad bomull. De använder allt överblivet klipp från tillverkning till att göra accessoarer som hårsnuddar, hårband och flugor. Och istället för att kasta tomma trådrullar, innerrullar som papper kommer på och cardborrband så donerar de dessa till skolor och organisationer som gör exempelvis gör konst av detta. De använder också solpaneler för förnyelsebar el på sin fabrik. Några andra initiative är att låna ut cyklar till anställda och att ge dem rabatt på kollektivtrafik.

Continental Clothing - läs mer om deras ekologiska produktion

I januari 2008 blev Continental Clothing Co första märket i världen för att beräkna klimatpåverkan och använda Carbon Reduction-etiketter på sina textilprodukter.

Continental Clothing Co är licensierade av Soil Association och Control Union, att leverera fullt certifierade ekologiska produkter i enlighet med Global Organic Textile Standard. Alltså certifierade av GOTS och Soil Association.

För att säkerställa att Continental Clothing inte bidrar till den sociala orättvisa som ofta ses i tillverkningsindustrin, allmänt känd som sweatshop-arbetskraft, har de tydliggjort sin produktionskedja - tillverkning och leverans med oberoende granskningar av den ideella icke-statliga organisationen "Fair Wear Foundation" . Fair Wear Foundation (FWF) arbetar för att förbättra arbetsvillkoren inom klädindustrin. FWF Regleras av följande organisationer:

  • Modint (business association for manufacturers and distributors of fashion, interior design, carpets and textiles)
  • CBW-MITEX (business association for retailers of interior design, fashion, shoes and sportswear)
  • FNV Bondgenoten (federation of trade unions - service industry)
  • CNV Dienstenbond (Christian trade union - service industry)
  • Clean Clothes Campaign

Tillsammans med Ethical Trading Initiative, Fair Labor Association, Social Accountability International, the Workers Rights Consortium och Clean Clothes Campaign, deltog FWF i det gemensamma initiativet Initiative for Corporate Accountability and Workers’ Rights.

EarthPositive - läs mer om deras ekologiska produktion

Är tillverkade med hjälp av förnybar energi, framställd från vind- och solkraft. Kläderna är klimatneutrala och är ekologiskt och etiskt tillverkade.

Det har beräknats att en enda EarthPositive T-shirt sparar cirka 7 kg CO2, medan en munkjacka sparar upp till 28 kg av växthusgaser. 90% minskade koldioxidutsläpp (CO2e) i enlighet med BSI PAS2050 och certifierade av Carbon Trust.

Jonäno - Läs mer om deras ekologiska produktion
Jonäno använder certifierat ekologisk bomull, hampa samt bambu i sina kläder.

Jonäno utvecklade begreppet "ekologisk essentialism", en förespråkare för slow fashion.  Jonäno anser att stil och kvalitet är avgörande för hållbar design.

 

Vilka tvättråd gäller?

Vänd plagget ut och in och tvätta på 30°C. Torktumla inte. Vid strykning vänd plagget ut och in. Stryk på mediumvärme utan ånga. Undvik att stryka plagg med många färger för att undvika att de klibbar ihop. Kemtvätta inte plagget. Tips: Plagg med flocktryck håller längre om de tvättas med flytande tvättmedel. Ladda ner Spreadshirts tvättinstruktioner.

 

Var produceras Spreadshirts produkter?

Continental Clothing - Turkiet
American Apparel - USA
 

Kan jag makulera en beställning?

Ja, så länge den inte är påbörjad. Vill du veta om vi har hunnit påbörja din order går du till beställningsöversikten. Du kan makulera ordern så länge den är markerad som new eller waiting. Att ändra ordern efter att den är påbörjad går inte.

 

Kan jag returnera min order?

Varje beställning från Spreadshirt är en unik, skräddarsydd produkt som är särskilt anpassad för att passa dina behov. Det är detta som skiljer oss från mer traditionella klädtillverkare. Returnerade varor kan inte återgå till hyllan och säljas vidare till nästa kund - så det som kommer tillbaka till oss hamnar helt enkelt i välgörenhetslådan. Om du har beställt något från Spreadshirt kan du lämna tillbaka det enligt lag. Det finstilta om dina rättigheter finner du här Customer Terms and Conditions (§ 10)

 

Vårt löfte:

Om det inte är något fysiskt problem med produkten, men om du ändå inte är nöjd med vad du har fått - kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig.

 

För att vi ska kunna hålla vårt löfte behöver vi be dig om några saker:

1. Lägg inte en stor order förrän du har gjort någon form av test!
Om du är lite osäker på storlekar, färger, skärningar eller trycktekniker - lägg en testorder innan du tar ut svängarna! Returer på grund av "Jag tycker inte om det" kna endast göras för enstaka artiklar - och inte för ett helt team av fotbollströjor.

 

2. Kolla din orderbekräftelse med en gång!

Om du märker ett stavfel eller valde fel design, följ länken i orderbekräftelsen och annullera ordern omedelbart. Du kan sedan hämta din beställning under "Mina beställningar " och göra nödvändiga förändringar.

 

3. Lägg din beställning i tid om du vill ha produkterna levererade för ett speciellt tillfälle. Vi är snabba, men vi kan inte garantera att din beställning kommer fram redan nästa dag. Ibland kan det vara förseningar som beror på konstruktionsproblem eller att produkten inte finns i lager. Vi kan inte acceptera en returnering av en tröja som är en dag försenad till din farmors födelsedag.

   

Allmänna köp- och leveransvillkor

 

 

 

Fri frakt på beställningar över 438 kr.

Kupongkod:

FREESHIPEU

Gäller till 31 de. 2011

 

Saknar du något motiv så är du välkommen att höra av dig. Vi är öppna för nya idéer och blir bara glada om det är något som vi skulle kunna ordna fram. Mejla oss din förfrågan på [email protected]

 

ERBJUDANDE!